VERSENYKIÍRÁS

A-HÍD GOLF SZTÁR SKILLS CHALLENGE VERSENYSOROZAT 2013
Zomko Challenge
2013. május 15. szerda
Academy Golf Budapest (Budapest, Perényi út 6.)


GOLF SZTÁR SKILLS CHALLENGE
A Golf Sztár Skills Challange ügyességi versenysorozat, amelyben a versenyzők külön versenyszámonként a golfjáték alapütéseit hajtják végre. A versenysorozat öt versenyből áll, amelyeken kvalifikációt lehet szerezni a döntőre.
A rendezvény célja a golf népszerűsítése. 
Kezdők, golffal ismerkedők részére golfoktatást biztosítunk.


NEVEZÉSI DÍJ
Nincs, a rendezvényen való részvétel ingyenes.


VERSENYZŐI KATEGÓRIÁK

- Szuper Tour játékos (minden profi és 12 Hcp alatti amatőr)
- amatőr golfozó (12 Hcp fölött)
- golfozó sztár
- még nem golfozó sztár
- szponzor 
- kezdő (nem rendelkezik Hcp-vel)
- reménység (14 év alatt)

Minden játékost a versenysorozatba való bekapcsolódásakor sorolnak be a szervezők, utólagos kategóriaváltásra nincs lehetőség!

A versenyszámok teljesítési ideje kb. fél óra. A versenyszámok teljesítésére a rendezvény ideje alatt bármikor van lehetőség a megadott 10 és 18 óra között. Az érkezés időpontját a torlódás elkerülése végett kérjük minden résztvevő lehetőség szerint előre jelezze! 

VERSENYSZÁMOK
Távolba ütés hetes vassal
Minden játékosnak öt kísérlete van, amelyet kizárólag hetes vas ütővel lehet végrehajtani. A hölgyversenyzők eredményéhez minden kategóriában 15 métert hozzáadunk.
Közelítő ütés 
Minden játékosnak három kísérlete van 10 méterről a lyukhoz közel ütni a labdát. Minden kísérlet mérhető. Azonos eredmény esetén a második, illetve a harmadik labda lyuktól való távolsága rangsorol.
Gurítás 
Az Academy Golf Club putting greenjén kialakított 9 lyukat kell megjátszani a zászlókon jelzett számok emelkedő sorrendjében. Az első gurítást a 9-es zászlótól az egyes zászló felé kell végrehajtani, majd visszafelé az egyes zászlótól. A 18 szakasz teljesítését követően elért összesített ütésszám jelenti a rangsorolás alapját. Azonos ütésszám esetén a távolba ütésben elért jobb eredmény rangsorol. 


ÉRTÉKELÉS
Minden kategóriában a fordulókat követően az összetett értékelés alapját az egyes versenyszámokban elért eredmények összegzései jelentik. Minden résztvevő esetében versenyszámonként a három legjobb eredmény számít bele az értékelésbe. Az így kialakult versenyszámonkénti helyezési számok összege határozza meg a versenyzők pozícióját. Azonos helyezési szám összegek esetén a gurításban elért jobb összesített eredmény rangsorol. A versenysorozat 2013 októberében rendezendő döntőjében minden kategória összetett versenyének első hat helyezettje vehet részt.

 
DÍJAZÁS
A döntő helyezettjei díjazásban részesülnek. A díjak többek között magyarországi wellness szállodák kétszemélyes, kétéjszakás utalványai, valamint további értékes díjak. Díjazásban részesülnek még kategóriánként a legjobb hölgyversenyzők is. 


VENDÉGLÁTÁS
A helyszínen Fornetti süteményeket, Watt energia és izotóniás italokat, Veritas Gold ásványvizeket fogyaszthatnak valamint a Paulaner szezonális söreit kóstolhatják. A Gourmet & Borakadémia jóvoltából fröccs pult várja a vendégeket valamint kávékülönlegességeik is kipróbálásra várnak.


                                  

Comments